Sparta-spits Emegha (18) eert verdronken teamgenoot met zijn eerste doelpunt

08-05-2021 08:00

Categorie: Sport

Sparta-spits Emegha (18) eert verdronken teamgenoot met zijn eerste doelpunt

Foto: Yasamin Varzideh, Redactie: Gilles de Kock

 

Emanuel Emegha beleefde vrijdag een bijzondere en emotionele avond in het shirt van Sparta Rotterdam. De achttienjarige spits maakte tegen Vitesse (3-0) zijn eerste doelpunt als prof en droeg zijn treffer op aan een in 2016 overleden ploeggenoot.

 

Vijf jaar geleden verdronk teamgenoot en goede vriend Ousmane Kone op twaalfjarige leeftijd tijdens een teamuitje. Emegha toonde na zijn treffer tegen Vitesse een shirt met een foto waarop hij samen met Kone staat.

 

"Ik wilde mijn eerste goal voor hem maken. Er ging heel veel door me heen. Ik ben al heel vaak heel dicht bij een goal geweest en ik vond het moeilijk dat ik hem niet maakte. Nu was eindelijk het moment", zei een geëmotioneerde Emegha voor de camera van ESPN.

 

"Ik ben superblij dat ik mijn eerste doelpunt heb gemaakt, al lijkt het misschien niet zo. En ik ben dankbaar dat mijn teamgenoten me zo steunen en helpen in moeilijke tijden."

 

Het drama met ploeggenoot Kone heeft het leven van Emegha voorgoed veranderd. "Je moet blij zijn met wat je hebt", aldus de talentvolle spits van Sparta. "Ik sta hier nog, maar ik of een andere teamgenoot had het ook kunnen zijn. Dat heb ik ervan geleerd."

 

Emegha doorliep de jeugdopleiding van Sparta en maakte in september vorig jaar zijn Eredivisie-debuut tijdens de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Ajax. Inmiddels heeft hij vijftien wedstrijden in de hoofdmacht op zijn naam staan.