Speculaasbrokken

27-11-2021 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 8 stuks   Bereidingstijd: 20 minuten   Wachttijd: 30 minuten   Oventijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

100 g donkerbruine basterdsuiker

3 a 4 tl speculaas- en koekkruiden

1 tl bakpoeder

100 g koude boter, in stukjes

200 g bloem

2 el koud water

Melk om te bestrijden

Snufje zout

Halve amandelen

 

Materialen:

Bakplaat met bakpapier

Mixer

Deegroller

 

Bereiding:

Meng de bloem, basterdsuiker, snufje zout en de speculaas kruiden in een kom door elkaar. Voeg de boter toe en mix er door heen. Voeg 2 el koud water toe en draai tot een stevig deeg. Kneed er een bal van en wikkel in folie. Leg de bal speculaasdeeg ongeveer 30 tot 45 min. in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dikte. Leg het deeg op de bakplaat met bakpapier. Druk er zachtjes wat amandelen naar idee en smaak in. Bestrijk de bovenzijde met wat boter. Bak de speculaas in 30 min. gaar. Hij kan nog iets zacht zijn als hij uit de oven komt maar als hij afkoelt zal hij knapperiger worden.