Speculaasbrokken
Categorie: Bakrecepten Aantal: 8 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Wachttijd: 30 minuten Oventijd: 30 minuten
Ingrediënten:
100 g donkerbruine basterdsuiker
3 a 4 tl speculaas- en koekkruiden
1 tl bakpoeder
100 g koude boter, in stukjes
200 g bloem
2 el koud water
Melk om te bestrijden
Snufje zout
Halve amandelen
Materialen:
Bakplaat met bakpapier
Mixer
Deegroller
Bereiding:
Meng de bloem, basterdsuiker, snufje zout en de speculaas kruiden in een kom door elkaar. Voeg de boter toe en mix er door heen. Voeg 2 el koud water toe en draai tot een stevig deeg. Kneed er een bal van en wikkel in folie. Leg de bal speculaasdeeg ongeveer 30 tot 45 min. in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden. Bestuif een werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer een halve cm dikte. Leg het deeg op de bakplaat met bakpapier. Druk er zachtjes wat amandelen naar idee en smaak in. Bestrijk de bovenzijde met wat boter. Bak de speculaas in 30 min. gaar. Hij kan nog iets zacht zijn als hij uit de oven komt maar als hij afkoelt zal hij knapperiger worden.