Speculaasmousse

01-12-2022 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 4 personen   Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingredi├źnten:

200 g Speculoospasta uit pot

3 eiwitten

250 ml slagroom

75 g suiker

100 g speculaasjes

1 tl speculaaskruiden

 

Benodigdheden:

4 glaasjes

Mixer

 

Bereiding:

Smelt de Speculoospasta zodat deze zacht wordt, bijvoorbeeld zachtjes in een pannetje of in een bakje in de magnetron.

Klop in een andere kom de slagroom stijf met de mixer. Schep de gesmolten Speculoospasta en speculaaskruiden voorzichtig door de slagroom, en als deze is opgenomen spatel je de eiwitten erdoor. Klop niet te lang ander klop je de lucht eruit.

Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Neem de potjes of glaasjes erbij en maak laagjes met de speculaasmousse en de speculaaskruimels. Laat nog min. 2 uur opstijven in de koelkast.

 

Tip: Bewaar de speculaasmousse max. 2 dagen in de koelkast.