Speculaasmousse
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
200 g Speculoospasta uit pot
3 eiwitten
250 ml slagroom
75 g suiker
100 g speculaasjes
1 tl speculaaskruiden
Benodigdheden:
4 glaasjes
Mixer
Bereiding:
Smelt de Speculoospasta zodat deze zacht wordt, bijvoorbeeld zachtjes in een pannetje of in een bakje in de magnetron.
Klop in een andere kom de slagroom stijf met de mixer. Schep de gesmolten Speculoospasta en speculaaskruiden voorzichtig door de slagroom, en als deze is opgenomen spatel je de eiwitten erdoor. Klop niet te lang ander klop je de lucht eruit.
Maal de speculaasjes fijn in een keukenmachine. Neem de potjes of glaasjes erbij en maak laagjes met de speculaasmousse en de speculaaskruimels. Laat nog min. 2 uur opstijven in de koelkast.
Tip: Bewaar de speculaasmousse max. 2 dagen in de koelkast.