Speculaastiramisu met mandarijn

01-12-2020 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 4 personen   Bereidingstijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

3 mandarijnen of 1 blikje mandarijntjes

250 g mascarpone

250 ml slagroom

1 zakje vanillesuiker

1 kop chocolademelk (afgekoeld)

½ tl speculaaskruiden

12 speculaasjes

Cacao om te garneren

Optioneel: Amaretto

 

Benodigdheden:

Mixer

4 glaasjes

 

Bereiding:

Mix de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Mix dan de mascarpone er doorheen samen met de speculaaskruiden. Snijd de partjes mandarijn doormidden. Breek de speculaasjes in grove stukken. Meng eventueel een scheutje amaretto door de chocolademelk.

 

Verdeel een beetje van het roommengsel over de bodem van de glaasjes. Dip de speculaasjes in de koffie. Verdeel over het roommengsel. Leg wat partjes mandarijn hierop. Maak nog een laag van room, speculaas en mandarijn en sluit af met wat room. Bestrooi de bovenzijde met een beetje cacao en garneer met wat mandarijn. Serveer direct of laat nog wat opstijven in de koelkast.

Tip: bewaar de speculaastiramisu maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt ook een vierkante schaal gebruiken om deze tiramisu in te maken i.p.v. glaasjes.