Speculaastiramisu met mandarijn
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
3 mandarijnen of 1 blikje mandarijntjes
250 g mascarpone
250 ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
1 kop chocolademelk (afgekoeld)
½ tl speculaaskruiden
12 speculaasjes
Cacao om te garneren
Optioneel: Amaretto
Benodigdheden:
Mixer
4 glaasjes
Bereiding:
Mix de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Mix dan de mascarpone er doorheen samen met de speculaaskruiden. Snijd de partjes mandarijn doormidden. Breek de speculaasjes in grove stukken. Meng eventueel een scheutje amaretto door de chocolademelk.
Verdeel een beetje van het roommengsel over de bodem van de glaasjes. Dip de speculaasjes in de koffie. Verdeel over het roommengsel. Leg wat partjes mandarijn hierop. Maak nog een laag van room, speculaas en mandarijn en sluit af met wat room. Bestrooi de bovenzijde met een beetje cacao en garneer met wat mandarijn. Serveer direct of laat nog wat opstijven in de koelkast.
Tip: bewaar de speculaastiramisu maximaal 3 dagen in de koelkast. Je kunt ook een vierkante schaal gebruiken om deze tiramisu in te maken i.p.v. glaasjes.