Stamppot bitterballen

29-12-2021 08:00

Categorie: Hapjes   Aantal: 15 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten

 

Ingrediënten:

500 g stamppot (bv. andijviestamppot)

1 bordje bloem

1 losgeklopt ei

1 bordje paneermeel

Zonnebloemolie of frituurvet om te bakken

 

Bereiding:

Zorg ervoor dat de stamppot goed is afgekoeld, zet hem bij voorkeur in de koelkast. Maak je handen iets vochtig en maak balletjes van de stamppot ter grootte van een bitterbal. Klop het ei los op een bordje. Haal de balletjes eerst door de bloem, dan het ei en dan het paneermeel. Herhaal het ei en het paneermeel eventueel voor een extra dik korstje. Verwarm de zonnebloemolie in een pan of gebruik de frituurpan op ongeveer 180º. De balletjes moeten licht gaan bruisen als ze in het frituurvet of in de zonnebloemolie gaan. Bak ze in ca. 2 a 3 min. bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

 

De meeste mensen gebruiken andijviestamppot, maar je kunt ook andere stamppot gebruiken.