Sticky pudding met karamelsaus
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 stuks Bereidingstijd: 15 minuten Oventijd: 30 minuten Rusttijd: 15 minuten
Ingrediënten:
150 g dadels
120 ml (amandel)melk
50 g plantaardige gesmolten boter
75 g bruine suiker
2 eieren
120 g zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
1 tl bakpoeder
Snuf zout
50 g plantaardige room
50 g plantaardige boter
100 g bruine basterdsuiker
Benodigdheden:
6 muffinvormpjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º.
Spray 4 kleine ovenschaaltjes in met bakspray of gebruik 6 muffinvormpjes.
Doe de dadels met de melk in een pannetje en laat zacht worden.
Pureer samen of doe in een keukenmachine.
Meng met de gesmolten boter, bruine suiker eieren, glutenvrij meel, bakpoeder en snufje zout.
Verdeel over de ovenschaaltjes of muffin vormpjes en bak voor 25-30 min. op 180º.
Als de cakejes zijn afgekoeld Maak je de karamel door 50 g boter, 50 g bruine basterdsuiker en 50 ml plantaardige room te mengen in een pannetje op middelmatig vuur en te roeren tot een karamelsaus ontstaat. Laat deze dan afkoelen om dikker te laten worden, roer daarna nog een keer door. Top hiermee de sticky pudding af.