Sticky pudding met karamelsaus

20-12-2021 08:00
Categorie: Nagerechten   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 15 minuten   Oventijd: 30 minuten   Rusttijd: 15 minuten

 

Ingrediënten:

150 g dadels

120 ml (amandel)melk

50 g plantaardige gesmolten boter

75 g bruine suiker

2 eieren

120 g zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)

1 tl bakpoeder

Snuf zout

50 g plantaardige room

50 g plantaardige boter

100 g bruine basterdsuiker

 

Benodigdheden:

6 muffinvormpjes

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180º.

 

Spray 4 kleine ovenschaaltjes in met bakspray of gebruik 6 muffinvormpjes.

 

Doe de dadels met de melk in een pannetje en laat zacht worden.

Pureer samen of doe in een keukenmachine.

 

Meng met de gesmolten boter, bruine suiker eieren, glutenvrij meel, bakpoeder en snufje zout.

 

Verdeel over de ovenschaaltjes of muffin vormpjes en bak voor 25-30 min. op 180º.

 

Als de cakejes zijn afgekoeld Maak je de karamel door 50 g boter, 50 g bruine basterdsuiker en 50 ml plantaardige room te mengen in een pannetje op middelmatig vuur en te roeren tot een karamelsaus ontstaat. Laat deze dan afkoelen om dikker te laten worden, roer daarna nog een keer door. Top hiermee de sticky pudding af.