Stoofperen cheesecake trifle
Categorie: Nagerechten Aantal: 5 stuks Bereidingstijd: 25 minuten Opstijftijd: 2 uur
Ingrediënten:
100 g Bastogne koeken
200 g MonChou
200 g Griekse yoghurt
100 g witte chocolade (+ een beetje extra ter garnering)
1 zakje vanillesuiker
150 g stoofpeertjes (3 stuks)
2 el amandelschaafsel
Bereiding:
Kruimel de Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine.
Doe de witte chocolade in stukjes in een kom en verwarm deze au bain-marie.
Meng met een handmixer in een andere kom de MonChou met de Griekse yoghurt en vanillesuiker tot een glad mengsel.
Wanneer de witte chocolade gesmolten is, spatel deze voorzichtig door het MonChou mengsel heen.
Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes.
Verdeel de Bastogne kruimels over de glaasjes. Verdeel de helft van het cheesecakemengsel over de glaasjes en daarna de helft van de stoofpeertjes. Verdeel daarna de andere helft van het cheesecakemengsel over de glaasjes zodat je mooie laagjes krijgt. Maak af met de overgebleven stoofpeerstukjes.
Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Rooster het amandelschaafsel in een droge pan op het vuur.
Schaaf een paar blokjes witte chocolade.
Maak de cheesecakeglaasjes af met het amandelschaafsel en de witte chocolade.