Stoofperen cheesecake trifle

16-12-2021 08:00
Categorie: Nagerechten   Aantal: 5 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Opstijftijd: 2 uur

 

Ingrediënten:

100 g Bastogne koeken

200 g MonChou

200 g Griekse yoghurt

100 g witte chocolade (+ een beetje extra ter garnering)

1 zakje vanillesuiker

150 g stoofpeertjes (3 stuks)

2 el amandelschaafsel

 

Bereiding:

Kruimel de Bastogne koekjes fijn in een keukenmachine.

 

Doe de witte chocolade in stukjes in een kom en verwarm deze au bain-marie.

 

Meng met een handmixer in een andere kom de MonChou met de Griekse yoghurt en vanillesuiker tot een glad mengsel.

 

Wanneer de witte chocolade gesmolten is, spatel deze voorzichtig door het MonChou mengsel heen.

Snijd de stoofpeertjes in kleine stukjes.

 

Verdeel de Bastogne kruimels over de glaasjes. Verdeel de helft van het cheesecakemengsel over de glaasjes en daarna de helft van de stoofpeertjes. Verdeel daarna de andere helft van het cheesecakemengsel over de glaasjes zodat je mooie laagjes krijgt. Maak af met de overgebleven stoofpeerstukjes.

 

Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Rooster het amandelschaafsel in een droge pan op het vuur.

 

Schaaf een paar blokjes witte chocolade.

 

Maak de cheesecakeglaasjes af met het amandelschaafsel en de witte chocolade.