Stoofperencake
Categorie: Nagerechten Aantal: 12 plakken Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 1 uur
Ingrediënten:
4 stoofperen
200 g suiker
200 g boter om in te vetten
220 g zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
4 eieren
1 tl kaneel
50 g geschaafde amandelen
Extra recept: Stoofperen met kaneel
Bereiding:
Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren er door. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel er bij. Spatel of mix nog een keer goed door met 40 g van de geschaafde amandelen.
Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Doe het beslag in de cakevorm en druk de stoofperen er in, net niet tot de bodem. Bestrooi de bovenzijde met de rest van de geschaafde amandel. Zet de cakevorm ca. 1 uur in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is.
Tip: geen zin of tijd om zelf stoofperen te maken. Koop ze dan kant en klaar (in stukjes) en meng door het beslag. Minder bijzonder maar vast ook lekker. Bekijk ook het basisrecept voor cake