Stoofperencake

15-12-2020 08:00
Categorie: Nagerechten   Aantal: 12 plakken   Bereidingstijd: 20 minuten   Oventijd: 1 uur
 

 

Ingrediënten:

4 stoofperen

200 g suiker

200 g boter om in te vetten

220 g zelfrijzend bakmeel

1 zakje vanillesuiker

Snufje zout

4 eieren

1 tl kaneel

50 g geschaafde amandelen

 

Extra recept: Stoofperen met kaneel

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 graden. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren er door. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout en kaneel er bij. Spatel of mix nog een keer goed door met 40 g van de geschaafde amandelen.

 

Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Doe het beslag in de cakevorm en druk de stoofperen er in, net niet tot de bodem. Bestrooi de bovenzijde met de rest van de geschaafde amandel. Zet de cakevorm ca. 1 uur in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is.

 

Tip: geen zin of tijd om zelf stoofperen te maken. Koop ze dan kant en klaar (in stukjes) en meng door het beslag. Minder bijzonder maar vast ook lekker. Bekijk ook het basisrecept voor cake