Toetje van kletskoppen met ijs
Categorie: Nagerechten Aantal: 4 stuks Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
8 kletskoppen
1 el pistachenoten zonder schil (ongezouten)
4 bollen ijs (naar eigen keus)
175 g kersen (uit pot)
2 tl maïzena
Slagroom
Bereiding:
Bereid van tevoren de kletskoppen. Je kunt ze ook kant en klaar kopen. Het ijs kun je ook kant en klaar kopen zoals karamelijs of vanille-ijs of zelf maken. Kijk op de website van leukerecepten.nl voor lekkere ijsrecepten.
Laat de kersen uitlekken en vang het vocht uit de pot op. Verwarm dit vocht in een pannetje.
Meng de maïzena met een eetlepel water tot een papje. Roer dit als het kersenvocht kookt erdoor met een garde.
Voeg dan ook de kersen toe en verwarm mee. Laat het mengsel indikken tot gewenste sausdikte.
Leg de helft van de kletskoppen op bordjes. Schep hier een bol ijs op. Dek af met een andere kletskop. Druppel wat kersensaus en wat hele kersen rondom. Spuit wat slagroom er bovenop en garneer met wat fijngehakte pistachenoten.
Pureer samen of doe in een keukenmachine.
Meng met de gesmolten boter, bruine suiker eieren, glutenvrij meel, bakpoeder en snufje zout.
Verdeel over de ovenschaaltjes of muffin vormpjes en bak voor 25-30 min. op 180º.
Als de cakejes zijn afgekoeld Maak je de karamel door 50 g boter, 50 g bruine basterdsuiker en 50 ml plantaardige room te mengen in een pannetje op middelmatig vuur en te roeren tot een karamelsaus ontstaat. Laat deze dan afkoelen om dikker te laten worden, roer daarna nog een keer door. Top hiermee de sticky pudding af.