Valentijn tompouce

12-02-2022 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 2 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten   Oventijd: 20 minuten   Afkoeltijd: 5 minuten

 

Ingrediënten:

4 plakken bladerdeeg (diepvries)

6 aardbeien

125 ml slagroom

2 el suiker

Rode kleurstof

3 el poedersuiker

1 tl slagroomversteviger

 

Materialen:

Bakplaten met bakpapier

Mixer

Spuitzak

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

 

Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Snijd hartjes uit het deeg zo groot al het plakje zelf. Je kunt dit uit de losse pols doen of een hartje tekenen op papier, uitknippen en dit als mal gebruiken.

 

Leg de bladerdeeghartjes op een bakplaat met bakpapier. Prik er met een vork gaatjes in. Leg een tweede vel bakpapier erop en leg hier een tweede bakplaat op. Zo wordt het bladerdeeg knapperig gebakken zonder dat het heel erg omhoog kan komen. Schuif de platen in de oven en bak ca. 20 min. in de oven.

Haal de bladerdeeghartjes uit de oven en laat afkoelen.

 

Klop ondertussen de slagroom stijf met de slagroomversteviger, suiker en een paar druppels rode kleurstof.

 

Snijd ook alvast de aardbeien in plakjes.

 

Meng de poedersuiker met een paar druppels water en rode kleurstof tot een roze glazuur. Besmeer twee hartjes met deze glazuur.

Doe de roze slagroom in een spuitzak en spuit toefjes op de andere twee hartjes (zonder) glazuur. Leg wat plakjes aardbeien op de slagroom en dek af met de hartjes met glazuur.

 

Spuit nog een toefje slagroom er bovenop en steek er een klein stukje aardbei in. Serveer de valentijn tompoucen op een mooi bordje met eventueel wat extra aardbeien.

 

Tip: Je kunt deze tompoucen een paar uur voor het serveren alvast maken en bewaren in de koelkast, maar liever geen dag van tevoren dan wordt het bladerdeeg slap(per).