Witte chocolademousse

27-03-2021 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 4 personen   Bereidingstijd: 30 minuten   Opfstijftijd: 2 uur

 

Ingrediënten:

200 g witte chocolade

3 eiwitten

2 blaadjes gelatine

250 ml slagroom

2 halve abrikozen uit blik

1 el pistaches (ongezouten)

 

Benodigdheden:

4 glaasjes

 

Bereiding:

Week de gelatineblaadjes in koud water. Smelt de witte chocolade au bain-marie, in een kom boven een pan met heet water. Voeg 50 ml warme slagroom toe en roer er met een garde door. Laat dan de uitgeknepen gelatineblaadjes oplossen in de witte chocoladesaus.

Klop de eiwitten stijf in een schone kom en met een schone mixer. En zorg ervoor dat er geen eidooier bij de eiwitten zit. Klop de andere 200 ml van de slagroom lobbig met een mixer in een aparte kom. Voeg de gesmolten chocolade met gelatine toe aan de slagroom en klop er doorheen. Spatel als laatste de opgeklopte eiwitten erdoor.

Verdeel de witte chocolademousse over de glaasjes. Laat ca. 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en verdeel over de glaasjes en bestrooi met fijngehakte pistache.

 

Tip: Vervang de perziken ook eens door ander fruit zoals aardbeien, blauwe bessen of passievrucht.