Yana Sizikova zou na partij op Roland Garros zijn opgepakt voor matchfixing

04-06-2021 08:00

Categorie: Sport

Yana Sizikova zou na partij op Roland Garros zijn opgepakt voor matchfixing

Foto: Chantal Schoumacher, Redactie: Gilles de Kock

 

Yana Sizikova is donderdag aangehouden door de Franse politie na haar nederlaag in de eerste ronde van het dubbelspel op Roland Garros. Volgens persbureau AFP en de Franse krant Le Parisien wordt de 26-jarige Russin verdacht van matchfixing.

 

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) in Parijs zou zich toespitsen op de partij die Sizikova vorig jaar september speelde in de eerste ronde van Roland Garros.

 

Sizikova verloor toen samen met met de Amerikaanse Madison Brengle van het Roemeense duo Andreea Mitu en Patricia Maria Tig: 6-7 (8) en 4-6.

 

Vooral de vijfde game van de tweede set is verdacht. Volgens Le Parisien is er bij verschillende wedkantoren tienduizenden euro's ingezet op winst van die game door Mitu en Tig. Sizikova verloor haar servicegame zonder een punt te maken, mede door twee dubbele fouten.

 

Sizikova stond donderdag weer op de baan in Parijs, al duurde dat niet lang. Binnen een uur werd ze met landgenote Ekaterina Alexandrova uitgeschakeld door het Australische duo Storm Sanders/Ajla Tomljanovic: 1-6 en 1-6. Na afloop werd Sizikova op haar hotelkamer aangehouden door de politie.

 

De tennisster uit Moskou is geen grote naam. Ze staat op de wereldranglijst van het dubbelspel op plek 101. In het enkelspel neemt ze plek 765 in. Sizikova boekte als dubbelspeelster één toernooizege, twee jaar geleden in Lausanne.