Zalmrolletjes met komkommer
Categorie: Voorgerechten Aantal: 10 stuks Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten:
150 g kruidenroomkaas
100 g gerookte zalm (sandwichplakken)
30 g pijnboompitten, geroosterd
1 komkommer
Snufje zwarte peper
Eventueel 1 el olijfolie of water
Benodigdheden:
Kaasschaaf of mandoline
Bereiding:
Doe de pijnboompitten in een plastic zakje en sla er een paar keer op met bijvoorbeeld een deegroller zodat ze grof gekruimeld zijn. Roer de stukjes pijnboompit door de roomkaas. Als de roomkaas hier erg dik en niet meer goed smeerbaar van wordt, kun je een eetlepel water of olijfolie toevoegen.
Snijd de komkommer door de lengte doormidden. Schaaf er met de kaasschaaf lange dunne plakken van af. Snijd de plakken zalm in de lengte doormidden. Als je geen sandwichplakken zalm gebruikt snijd je de zalm even breed als de komkommer slierten.
Bestrooi de zalm met een snufje peper. Leg een stuk komkommer er op en snijd op de juiste maat. Besmeer met het roomkaas mengsel. Rol de zalm met komkommer voorzichtig op. Je kunt ze direct serveren maar ook afgedekt in de koelkast bewaren.
In plaats van kruidenroomkaas kun je ook naturel roomkaas gebruiken. Ook leuk om met de kerst 3 rolletjes per persoon te serveren als voorgerecht.