Categorie: Eten & Drinken

Foto: Chantal Schoumacher, Redactie: Timen Kok

 

Geen snoep in huis? Maak zelf winegums!

 

Dit heb je nodig:

  • 3 gelatineblaadjes
  • Suiker
  • Vruchtensap zonder vruchtvlees
  • Water
  • Kom
  • Een schaaltje dat in de magnetron mag
  • Eetlepel
  • Theelepel
  • IJsblokjesvorm

 

Wat moet je doen?

Stap 1: Leg de gelatineblaadjes in een kom met water en laat deze vijf minunten staan.
Stap 2: Doe in een leeg schaaltje drie eetlepels vruchtensap en een 1,5 theelepel suiker.
Stap 3: Roer het goed door elkaar.
Stap 4: Doe het schaaltje nu in de magnetron. Zet ‘m 20 seconden lang op vol vermogen aan!
Stap 5: Als de gelatineblaadjes vijf minuten in de kom met water hebben gelegen, haal je ze eruit. Knijp de blaadjes goed uit.
Stap 6: Doe ze nu bij het vruchtsap met suiker. Roer dit goed door elkaar.
Stap 5: Doe het vruchtensap in een ijsblokjesvorm.
Stap 6: Zet de ijsblokjesvorm nu in de koelkast. Wacht een uur. Je winegums zijn klaar!

 

Hoe kan dit?

Gelatine bestaat uit lange, onzichtbare draden. Als je de gelatine toevoegt aan het vruchtensap, mengen de draden zich met het vruchtensap. Laat je het afkoelen, dan wordt het een stevige gel.