Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: november 2019

 

 

Crepe Suzette

Crepe Suzette

Categorie: Nagerechten   Aantal: 6 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten   Benodigdheden: Garde of Mixer

 

Ingrediënten:

1 zakje vanillesuiker

150 g bloem (gezeefd)

3 eieren

250 ml melk

25 g boter (gesmolten)

Snuf zout

1 sinaasappel voor de garnering

50 g boter om in te bakken.

Optioneel: Grand Marnier

 

 

Saus:

Citroensap van 1 citroen

200 ml verse sinaasappelsap

75 g lichtbruine basterdsuiker

 

 

Bereiding:

Doe de bloem in een beslagkom en meng een snufje zout en de vanillesuiker er door. Voeg dan de eieren, melk en gesmolten boter toe en klop met een garde of mixer tot een glad beslag. Laat het beslag even rusten. Breng ondertussen het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook in een pannetje. Voeg de basterdsuiker toe en laat 15 min (of langer) zachtjes koken totdat de saus iets inkookt en dikker wordt.

Verhit je een klontje boter in een koekenpan. Schep een dun laagje in de pan en bak de crêpe aan beide kanten goudbruin. Bak in totaal ca. 6 stuks. Vouw de crêpes in vieren en schenk er wat sinaasappelsaus overheen en serveer met wat partjes sinaasappel. Tip: ook lekker met een bolletje vanille-ijs.

 

Optioneel: schenk wat Grand Marnier in een grote lepel en steek aan met vuur. Schenk dan de brandende Grand Marnier over de crêpe en serveer direct. Let op dat de afzuiging uit staat, anders heb je kans op een steekvlam.