Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: oktober 2024

 

Gevulde portobello's met spinazie

Categorie: Lunch   Aantal: 4 stuks   Bereidingstijd: 25 minuten   Oventijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

4 portobello's

125 g zachte geitenkaas

300 g verse spinazie (of uit de vriezer)

Peper en zout

2 el pijnboompitten

2 tenen knoflook

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200°C. Bak de verse spinazie samen met de fijngehakte knoflook in een grote pan tot deze geslonken is. Of ontdooi spinazie uit de diepvries en schep hier de knoflook doorheen. Laat de spinazie heel goed uitlekken.

Snijd de steeltjes uit de portobello’s en verwijder met een lepeltje wat van de sporen (draden). Leg ze in een ovenschaal. Kruimel de geitenkaas bij de spinazie en schep er doorheen. Breng op smaak met peper en zout.

 

Vul de portobello’s met het spinaziemengsel. Bestrooi met wat pijnboompitten en bak de gevulde portobello’s 20 min. in de oven.

 

Tip: Serveer met een salade of wat pasta als hoofdgerecht.