Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: augustus 2020

 

Mini cheesecake met limoentopping

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 16 stuks   Bereidingstijd: 50 minuten   Oventijd: 25 minuten   Wachttijd: 4 uur

 

Ingrediënten:

150 g droge thee-/mariakoekjes

6 el boter, gesmolten

400 g roomkaas

175 g suiker

1 zakje vanillesuiker

Snufje zout

250 ml crème fraîche

2 grote eieren

1 tl maïzena

 

Topping lime curd:

1 ei

2 limoenen

50 g boter

100 g suiker

16 frambozen

 

Materialen:

Muffinvorm

Papieren muffinvormpjes

Mixer

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 140 graden. Verkruimel de koekjes in een kom en meng met de gesmolten boter. Doe de koekkruimels in de muffinvormpjes. Druk de koekjes aan met de bolle kan van een lepel. Zet de vormpjes 5 minuten in de oven.

Mix de roomkaas met een mixer romig. Voeg de suiker, vanillesuiker en snufje zout toe en mix dit mee totdat alles goed opgenomen is. Voeg de eieren één voor één erbij en mix tot een gladde massa. Doe als laatste de crème fraîche en maïzena er bij en mix dit er kort doorheen. Vul de muffinvormpjes tot iets onder de rand met het roomkaasmengsel. Bak de cheesecakes in ongeveer 25 minuten gaar op 140 graden. Controleer of ze goed gestold zijn en laat ze daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Zet ze daarna minimaal 4 uur in de koelkast, bij voorkeur de hele nacht.

Verwarm voor de lime curd een kom met het ei en de suiker au bain-marie. Klop dit met een garde door elkaar. Rasp de limoenen en knijp ze uit en voeg het limoensap en rasp toe aan het mengsel. Blijf het mengsel ca. 10 tot 15 minuten al roerend verwarmen tot het begint in te dikken. Roer op het laatst nog de klontjes boter er door en verwarm tot deze gesmolten zijn. Laat het mengsel afkoelen. Verdeel een beetje van de lime curd over de cheesecakjes en leg er een framboos op.