Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: mei 2018

 

 

Lasagne met asperges en kip

Lasagne met asperges en kip 

  

Categorie: Hoofdgerecht   Voor: 4 personen   Bereidingstijd: 35 minuten + 40 minuten oventijd

 

 

Ingrediënten:

350 gr groene asperges

200 gr erwtjes (uit de diepvries)

300 gr gerookte kip, in plakjes

125 gr geraspte (mozzarella) kaas

1 ui

2 teentjes knoflook

peper en zout

75 gr boter

90 gr bloem

750 ml melk

1 pak lasagnebladen

 

Materialen

Ovenschaal (ca 20 x 30 cm)

Garde

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de asperges 4 minuten voor en laat ze daarna uitlekken. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit deze in een pan aan en voeg de bevroren erwtjes toe en bak ze 2 minuutjes mee zodat ze ontdooien.

 

asperge lasagne 01
asperge lasagne 01
asperge lasagne 01
asperge lasagne 01


 

 

 

 

 

Maak daarna de bechamelsaus: smelt de boter in de pan en voeg dan de bloem toe. Roer met een garde door en laat het mengsel 3 minuutjes garen. Giet dan beetje bij beetje al roerend met de garde de melk er door tot er een gladde witte saus is ontstaan. Laat dit nog een paar min op het vuur indikken en breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olie.

 

asperge lasagne 01
asperge lasagne 01
asperge lasagne 01

asperge lasagne 01

Doe eerst een laagje bechamelsaus op de bodem. Dek af met lasagnebladen en doe daar weer een laagje bechamelsaus op met plakjes kip en de helft van de erwtjes. Daarna weer lasagnebladen met bechamelsaus en nu de helft van de asperges en wat geraspte kaas. Herhaal deze twee lagen normaals en eindig dus met de aspgerges met kaas. Bak de lasagne in 40 minuten gaar.