Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: maart 2021

 

Bananenpannenkoeken

    

Categorie: Ontbijt   Aantal: 12 stuks   Bereidingstijd: 20 minuten

 

Ingrediënten:

3 eieren

2 bananen

Snufje kaneel

Klontje boter

Garnering: schijfjes banaan, bosvruchten of ander fruit, honing of stroop

 

Bereiding:

Prak met een vork de bananen zo fijn mogelijk. Klop met de vork de eieren en kaneel er door heen. Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep wat beslag er in.

Ik heb telkens 3 kleine pannenkoekjes per keer gebakken, maar je kunt ook een grote pannenkoek maken. Wacht tot de pannenkoekjes beginnen te stollen en bruin worden van de onderkant en er belletjes aan de bovenzijde komen.

Draai ze dan d.m.v. een spatel voorzichtig om en bak ook de andere zijde bruin. Garneer ze met wat honing, stroop en eventueel wat fruit.

 

Tip: Wil je ze iets vullender maken?, dan kun je ook wat havermout toevoegen aan het beslag. Ze zijn dan niet meer glutenvrij.

 

Je kunt ze 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren of invriezen.