Recept van de maand

Elke maand plaatsen wij een nieuw recept op de website. Wij hopen dat jullie het zullen kunnen maken en dat jullie het lekker zullen vinden.

 

 

Dit is het recept van: november 2018

 

 

Paddenstoelenbouillon

Paddenstoelenbouillon

Categorie: Voorgerecht   Voor: 4-6 personen   Bereidingstijd: 25 minuten

 

 

Ingrediënten:

2 groente bouillonblokjes

2 blaadjes laurier

250 gr paddenstoelen (bv. shiitake, oesterzwam)

250 gr kastanjechampignons

2 tenen knoflook

1 grote ui

1200 ml water

scheutje olie

 

Knoflookcroutons:

 

2 pistoletjes (of ander brood)

1 uitgeperste teen knoflook

olijfolie

 

Bereiding:

Snipper de ui, knoflook en snijd de champignons en paddenstoelen in plakjes. Fruit de ui en knoflook aan in een scheutje olie in een soeppan. Voeg de paddenstoelen en champignons toe en bak 3 minuutjes mee. Giet het water erbij en breng aan de kook. Laat de bouillonblokjes oplossen hierin en voeg de laurierblaadjes toe.

 

 

Kook de paddenstoelenbouillon 10 minuutjes. Snijd ondertussen het brood in blokjes en besprenkel met een beetje olie en voeg de knoflook toe. Schep door elkaar. Rooster de stukjes brood in een droge pan krokant. Serveer de paddenstoelenbouillon met de knoflook croutons.