Chocolade pannenkoeken

09-03-2024 08:00

Categorie: Nagerechten   Aantal: 6 stuks   Bereidingstijd: 30 minuten  Invriestijd: 6 uur

 

Ingrediënten:

200 g bloem

2 eieren

350 ml chocolademelk

Snuf zout

2 el cacao

1 tl bakpoeder

 

Vulling:

1 banaan

250 ml slagroom

Chocoladesaus

Nootjes

Verse frambozen

 

Bereiding:

Doe de bloem, bakpoeder en cacao in een kom en voeg een snufje zout hieraan toe. Maak een kuiltje in het midden en kluts de eieren erin.

 

Voeg ca. ¼ van de chocolademelk erbij en mix dan tot een gladde massa. Voeg dan beetje bij beetje de rest van de chocolademelk toe en mix tot een egaal beslag.

 

Verhit een beetje boter in een pan. Voeg met een soeplepel een schep chocoladebeslag in de (pannenkoeken)pan en laat uitvloeien. Als de bovenzijde droog is, of te wel gestold is, en de onderkant een mooi kleurtje heeft kun je hem omdraaien met een spatel of met een deksel van een pan. Herhaal dit met de rest van de pannenkoeken.

Laat de pannenkoeken (iets) afkoelen en schep er wat slagroom op. Leg er wat schijfjes banaan en frambozen op en bestrooi met nootjes. Drizzel er nog wat chocoladesaus over.

 

Tip: Maak de chocoladesaus gemakkelijk zelf door 125 ml slagroom aan de kook te brengen. Haal van het vuur en smelt er 100 g fijngehakte pure chocolade in. Blijf roeren tot het een saus wordt. Liever melkchocolade? Dat kan ook.