Pistache cake
Categorie: Bakrecepten Aantal: 10 personen Bereidingstijd: 30 minuten Oventijd: 1 uur
Ingrediënten:
240 g suiker
240 g boter (+ om in te vetten)
280 g zelfrijzend bakmeel
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
4 grote eieren
150 g pistaches (ongezouten)
1 sinaasappel
100 g poedersuiker
Benodigdheden:
Cakevorm
Bereiding:
Verwarm de oven op 175ºC. Hak de pistachenoten fijn, het is ook lekker om nog wat grovere stukjes erin te laten.
Vet een bakvorm goed in en leg eventueel een velletje bakpapier op de bodem, hierdoor gaat hij er makkelijker uit. Mix de suiker met de vanillesuiker en boter romig. Mix een voor een de eieren erdoor. Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erbij. Spatel of mix nog een keer goed door.
Rasp de sinaasappel. Voeg 3/4 van de rasp toe aan het beslag samen met de gehakte pistachenoten (bewaar een beetje voor de garnering). Schep er doorheen.
Doe het pistache cakebeslag in de bakvorm. Zet de cakevorm ca. 1 uur in de oven tot hij mooi gerezen en gaar is. Controleer met een prikker of de cake er droog en schoon uit komt en laat afkoelen.
Meng de poedersuiker met een paar druppels water tot een wit glazuur. Verdeel dit over de cake en garneer met de overgebleven sinaasappelrasp en pistachenoten.