Sinterklaasmuffins met kruidnoten
Categorie: Bakrecepten Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: 20 minuten Oventijd: 25 minuten
Ingrediënten:
225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
250 ml slagroom
2 eieren
100 g suiker
2 tl speculaaskruiden
1 tl kaneel
125 g kruidnoten
1 el geschaafde amandelen
Materialen:
Muffin bakvorm
Muffinpapiertjes
Bereiding:
Verwarm de oven op 190°C. Doe de slagroom in een kom en voeg de suiker toe. Klop met een garde (of kort met de mixer) door elkaar. Kluts de eieren erbij en mix er ook door samen met de speculaaskruiden en kaneel. Zeef het bakmeel en bakpoeder bij het natte mengsel en spatel er kort door.
Hak de kruidnoten fijn of doe ze in een afgesloten zak en sla fijn, laat er ook nog wat grovere stukjes tussen. Schep ca. 75 g van de stukjes kruidnoten door het beslag. Doe de muffinpapiertjes in de bakvorm en vul ze tot net onder de rand met het beslag. Verdeel de rest van de kruidnoten erover samen met de geschaafde amandelen.
Bak de Sinterklaas muffins ca. 25 min. in de oven. Laat afkoelen en bewaar max. 3 dagen afgedekt.
Tip: Voeg ook eens wat stukjes chocolade toe aan het beslag.