Zomerse perzikroosjes met fruitspread

01-06-2024 08:00

Categorie: Bakrecepten   Aantal: 6 stuks   Bereidingstijd: 45 minuten  Oventijd: 30 minuten

 

Ingrediënten:

4 plakken bladerdeeg
1 grote perzik of 2 iets kleinere (eetrijp maar niet te zacht)
3 el Hero Le Fruit abrikoos
1 el water
Bloem om te bestuiven
2 el ongezouten pistachenootjes (fijngehakt)

 

Materialen:

Muffin bakvorm
Mandoline (of scherp mes of kaasschaaf)
Deegroller
Bakkwastje

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 190°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de perzik in vieren en verwijder de pit. Snijd ze met een mandoline (of mes of kaasschaaf) in hele dunne plakjes. Bebloem een oppervlak en leg daar de vellen bladerdeeg op. Plak 2 vellen bladerdeeg aan elkaar met een beetje water als ‘lijm’ zodat je een rechthoekig vlak krijgt. Snijd deze in de lange kant in 3 stroken. Rol ze wat dunner uit met de deegroller.

Verwarm de abrikozen fruitspread kort met het water in een bakje in de magnetron of in een pannetje zodat hij wat dunner wordt. Besmeer de stroken deeg hiermee (bewaar wat over is). Leg aan een zijde een aantal plakken perzik dakpansgewijs er op. Bestrooi met wat pistachenootjes en vouw de onderzijde van de stroken over de perzik.

Let op, de perzik moet wel nog boven het deeg uit komen. Rol ze voorzichtig op en druk de uiteindes vast (eventueel met wat water) aan het bladerdeegroosjes. Vet de muffinvorm goed in en zet de roosjes hierin. Bak ze ca. 30 tot 35 min in de oven. Bestrijk ze direct na het bakken met wat overgebleven fruitspread en bestrooi met wat extra pistache.